PRONI Centar/Info centar za mlade Vukovar organizira edukativno–informativnu radionicu – Informativku – pod nazivom „(M)učenje hrvatskoga jezika".

Informativka će se održati u ponedjeljak, 13.3.2017. u 13:00 sati u prostoru Info centra za mlade Vukovar, na adresi 204. vukovarske brigade 43.

Informativku organiziramo povodom obilježavanja hrvatske kulturne manifestacije „Dani hrvatskoga jezika" koji se obilježavaju svake godine u mjesecu ožujku, od 11. do 17. ožujka.

Radionicu će provesti Irina Marić, profesorica hrvatskoga jezika i književnosti u Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar koja se, iako ima samo 32 godine, može pohvaliti sedmogodišnjim iskustvom rada u struci. Također, prošle godine u listopadu stekla je zvanje profesora mentora i time napredovala u struci.

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 30 godina, no ukoliko netko tko ima više od 30 godina ima želju sudjelovati na radionici, otvoreni smo za nekoliko mjesta namijenjenih upravo za njih.

Na radionici će se obrađivati ono što nas u jezičnoj uporabi najčešće zbunjuje, poput hoćemo li reći "sLJEdeća osoba" ili "slIJEdeća osoba" te kada trebamo upotrijebiti prilog "pošto", kao i drugi jezični savjeti. Također, govorit će se o uporabi stranih riječi u hrvatskome jeziku te koje su hrvatske inačice istih.

Svi sudionici mogu postavljati pitanja profesorici Irini i tražiti jezične savjete za uporabu riječi ili fraza koje su njima nejasne.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 032/450-106. U prijavi je dovoljno navesti ime i prezime uz naznaku "Prijava na Informativku".

Ova aktivnost financirana je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i grada Vukovara.