Hrvatska zajednica Calgary organizirala je 25. veljače 2017. godine donatorsku večeru za vukovarski vodotoranj pod nazivom „Calgary za Vukovar". Donatorsku večeru organizirale su zajednički sve hrvatske udruge i društva Calgarya,, a večer je održana u Hrvatsko-kanadskom kulturnom centru. Dvorana koja može primiti oko 350 ljudi bila je puna, zainteresiranih je bilo i više, a zbog strogih tehničko-sigurnosnih propisa, folklorna grupa djece i mladih bila je smještena u odvojenoj prostoriji, čime je ukupni broj prisutnih bio i preko 380.
U organiziranom programu gostima se obratila veleposlanica Matković, predstavnik svih udruga i društava Rade Serdarević, pušten je snimljeni dio razgovora gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, koji je dao za hrvatski radio Calgary. Nastupile su folklorne grupe djece i mladih Velebit 1 i 2, koji su i recitirali pjesme o Vukovaru, te folklorna grupa odraslih „Bl.Alojzije Stepinac", a pušten je i kratki spot o Projektu Vodotoranj koji je dostavio Ured gradonačelnika Vukovara.
Program i govori bili su posvećeni vukovarskom vodotornju kao simbolu zajedništva koji je doveo do slobode i priznanja Hrvatske, ali i budućnosti i mogućnostima i današnjim izazovima.
Hrvatska zajednica Calgary, prema riječima župnika i stanovnika, broji između tri i četiri tisuće pripadnika hrvatske zajednice i prati dinamiku aktivnosti cijele zajednice ne samo u Kanadi nego i u svijetu. Daleko aktivniji bili su početkom 90-tih, kada je Hrvatska bila u ratu. Članovi prve generacije koji su došli u Calgary već su stariji. Druga je generacija angažirana svojim profesijama i obitelji, ali je uključena u zajednicu.
Ova je donatorska večera pokazala kako zajednica ima potencijala jer je među prisutnima bilo dosta i djece i mladih i uz dobru volju svih organizirali su donatorski događaj čijim su rezultatom svi bili ponosni te ugodno iznenađeni.