{gallery}2016/09/26/02{/gallery} Udruga Vukovarski leptirići jedina je udruga na području Vukovarsko – srijemske i Osječko - baranjske županije koja temelji svoj rad na unapređivanju medicinske i socijalne skrbi djece s poteškoćama u razvoju te sukladno tome planira, organizira i provodi aktivnosti. Kao takva, ima snažan utjecaj na razvoj senzibiliteta lokalne zajednice za prepoznavanje važnosti uključivanja djece s poteškoćama u razvoju u sve segmente društvenog i javnog života. Implementiranjem visokoobrazovanog stručnog kadra u svoj rad, udruga želi naglasiti važnost kontinuirane rehabilitacije putem stvaranja najpovoljnijeg okruženja za djecu s poteškoćama u razvoju. Prepoznatljivost kvalitete rada udruge može se vidjeti putem broja uključene djece i pozitivnim rezultatima organiziranih terapija.

Povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj DM je odabrao 40 projekata, od 2 000 prijavljenih, koje će realizirati u sklopu inicijative "Jer sve smo to MI!". U 26 hrvatskih gradova i naselja zaživjet će društveno korisni projekti kojima će DM pružiti financijsku podršku, donirati proizvode, osigurati volontersku pomoć ili opremanje i uređenje prostora. Vukovarskim leptirićima DM je pružio financijsku podršku od 60.000 kuna te na taj način osigurao djeci igraonicu i Brain Gym terapiju.

Zahvaljujući DM-u, 15 –oro djece s poteškoćama u razvoju skupa s djecom slabijeg imovinskog statusa svakodnevno dolaze u našu igraonicu, u prijepodnevnim satima, a 20-ero djece bit će uključeno u individualni program Brain Gym metode.

Program Brain Gym metode („gimnastika za mozak") predstavlja niz jednostavnih i ugodnih pokreta koji se u edukacijskoj kineziologiji koriste u radu s djecom za poticanje iskustva rada cijelog mozga. Brain Gym metodu provode educirane trenerice koje s djecom rade križno - lateralne pokrete, osmišljene kroz igru te na vrlo zabavan način djeca vježbaju, povezujući tako obje moždane hemisfere. Usklađeno funkcioniranje svih područja mozga dovodi do poboljšanja motoričke koordinacije, koncentracije, pažnje i pamćenja, školskih vještina, organizacijskih vještina, logičkog mišljenja i razumijevanja, emocionalne ravnoteže te smanjuje napetost i hiperaktivnost. Brain Gym se uspješno provodi već dugi niz godina u preko 80 zemalja svijeta. Njegovu učinkovitost, sigurnost i jednostavnost dokazuju brojna istraživanja i provedene studije.

Zahvaljujući DM-u veselimo se novim radnim pobjedama!