Na Hrvatskom radio Vukovaru nedavno je održano značajno gostovanje koje je okupilo pažnju javnosti kako bi se informirala o napretku projekta "Čista energija za Vukovar".
U studio su stigli gospodin Dražen Čulig, voditelj projekta, te gospodin Nino Bošnjak, stručnjak za rudarsko-naftne poslove.
Razgovor je bio usmjeren na aktualno stanje radova na projektu, ali i na šire značenje inicijative za lokalnu zajednicu. Gospodin Čulig je istaknuo ključne korake koje su dosad poduzeli te je naglasio važnost suradnje između svih dionika kako bi se projekt uspješno proveo do kraja. S druge strane, gospodin Bošnjak je pružio dublji uvid u tehničke aspekte projekta.

Jedna od glavnih tema razgovora bili su i benefiti koje projekt nudi za lokalnu zajednicu. Osim stvaranja radnih mjesta i poticanja gospodarskog razvoja, istaknuta je i važnost održivosti i ekološke osviještenosti, te kako će ovaj projekt doprinijeti smanjenju ugljičnog otiska grada.
Gostovanje na Radio Vukovaru pružilo je priliku ne samo da se informira javnost o napretku projekta, već i da se otvoreno raspravlja o njegovom značaju i utjecaju na lokalnu zajednicu. Ovo je samo jedan korak u procesu informiranja i uključivanja građana u važne inicijative poput ove, koja donosi pozitivne promjene za sve nas.

Ukupna vrijednost projekta: 259.470,62 € , od čega bespovratna sredstva iznose: 217.330,02 € (83,76 %)
Nositelj projekta: Grad Vukovar, Hrvatska
Projektni partner: EFLA Consulting Engineers, Island
Razdoblje provedba projekta: 13.04.2022.-30.04.2024.

KONTAKT PODACI:
Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar, Hrvatska, + 385 (0) 32 456 501
www.vukovar.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Miramarska cesta 22, 10 000 Zagreb, Hrvatska
www.mrrfeu.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zajedno za zelenu Europu | www.eeagrants.hr

Projekt “Čista energija za Vukovar” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Vukovara i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Upravitelja Programa „Energija i klimatske promjene“.

footer