U rujnu 2023. godine, grupa djelatnika Grada Vukovara posjetila je Island, otočnu zemlju fascinantne prirodne ljepote.

Ovo putovanje bilo je usmjereno na razmjenu iskustava, unapređenju edukacije te prikazu vidljivosti rezultata projekta koji je bio u fokusu.

Cilj putovanja bio je stvoriti plodno tlo za dijalog i suradnju između sudionika, uz naglasak na obogaćivanju znanja i razumijevanja kroz aktivno sudjelovanje u raznim događajima. U sklopu putovanja, djelatnici Grada Vukovara imali su priliku prisustvovati inspirativnoj radionici koju je vodio partner na projektu, pružajući im jedinstvenu priliku za dublje razumijevanje ključnih elemenata projekta.

Poseban naglasak bio je stavljen na posjet geotermalnim izvorima Islanda, čime su sudionici dobili priliku svjedočiti jedinstvenim prirodnim čudima te povezati svoje iskustvo sa specifičnostima ove predivne zemlje. Kroz ovo putovanje, sudionici su ne samo proširili svoje horizonte u području projekta, već su također izgradili snažne međuljudske veze koje će dalje podržavati suradnju i timski duh.

Neke od lokacija koje su djelatnici posjetili: Blue lagoon, Fontana baths, Tingvellir itd.

U konačnici, studijsko putovanje na Island nije samo obogatilo profesionalne vještine sudionika, već je stvorilo temelje za daljnji razvoj projekta, gradeći mostove između različitih timova i kultura. Ovo iskustvo nije samo bilo putovanje; bilo je to putovanje prema zajedničkom cilju, oblikujući budućnost projekta s optimizmom, suradnjom i međusobnim razumijevanjem.

Ukupna vrijednost projekta: 259.470,62 € , od čega bespovratna sredstva iznose: 217.330,02 € (83,76 %)

Nositelj projekta: Grad Vukovar, Hrvatska

Projektni partner: EFLA Consulting Engineers, Island

Razdoblje provedba projekta: 13.04.2022.-12.04.2024.

 

KONTAKT PODACI:

Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar, Hrvatska, + 385 (0) 32 456 501

www.vukovar.hrOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Miramarska cesta 22, 10 000 Zagreb, Hrvatska

www.mrrfeu.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zajedno za zelenu Europu | www.eeagrants.hr

 

Projekt “Čista energija za Vukovar” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa  „Energija i klimatske promjene”.  Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Vukovara i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Upravitelja Programa „Energija i klimatske promjene“.

footer