Sa željom da Vukovaru i svim žrtvama Domovinskoga rata odaju počast uoči 30. obljetnice vukovarske tragedije i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 14. studenog 2021. u Sportskoj dvorani Borovo naselje odigrava se utakmica 10. kola HT Premijer lige između KK Furnir iz Zagreba te KK Sonik Puntamika iz Zadra.

Tom prigodom, predstavnike košarkaških klubova u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara primio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac zahvalio je košarkaškim klubovima na hvale vrijednoj akciji kojom se odaje počast žrtvama Vukovara. „Iz Vukovara zajednički šaljemo lijepu poruku uoči 30. godišnjice vukovarske tragedije. U ove tužne dane koji nam predstoje, ovo je izuzetno lijep način na koji se izražava pijetet prema Vukovaru te se nadam kako će ovo prerasti u tradiciju koja će potrajati dugo vremena.“, rekao je zamjenik Sušac.

Boris Gnjidić, direktor KK Furnir zahvalio je Gradu Vukovaru na podršci i istaknuo kako je KK Furnir iz istoga razloga prije 2 godine bio u gradu Vukovaru. „Obećali smo Vukovarcima da ćemo se vratiti te unatoč koroni, i ove godine odajemo počast žrtvi Vukovara.“, rekao je Gnjidić.

Pero Perić, sportski direktor KK Sonik Puntamika također je zahvalio Gradu Vukovaru na podršci te pozvao sve građane da dođu pogledati utakmicu i zajedno odati spomen na sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

Organizaciju utakmice pomogli su Grad Vukovar i Hrvatski košarkaški savez.