Komemorativnim je programom u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora odana počast žrtvama Veleprometa, najvećega koncentracijskoga logora nakon Drugog svjetskog rata gdje je bilo zatočeno više od 10.000 građana, a ubijeno je njih 724 od kojih se neki još uvijek smatraju nestalima.

Podno spomen ploče na zgradi u dvorištu Veleprometa položen je vijenac i upaljena svijeća te je služena sveta misa za žrtve srpskih koncentracijskih logora.

20. studenog, uz žrtve Veleprometa, odaje se počast i žrtvama Ovčare.

„Danas obilježavamo dva najbrutalnija događaja u Domovinskom ratu kojima su ljudi na mućke načine ubijani i zlostavljani. Mahom je riječ o civilima, među njima i ranjenicima, medicinskom osoblju, trudnim ženama, djecom… svi ti zločini govore puno o samim počiniteljima, no istovremeno o nama više od ičega govori činjenica da nitko od zapovjednika za ovo nije odgovarao. Nad time se moramo  zamisliti kao pojedinci, ali i kao hrvatsko društvo.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Za mučenja, silovanja, ubojstva i druge zvjerske zločine počinjene u logoru Velepromet nitko nije optužen niti odgovarao.