Pozivamo Vas na prigodni program pod nazivom
„ŽENE VUKOVARA – OD PRIČE DO RAZGOVORA“

U ČETVRTAK, 19.STUDENOGA U 19,30 SATI

Položaj žena u društvu kroz povijest nikada nije bio jednostavan i lak. Agresija.Rat.Vukovar. Kako je biti ženom u opkoljenom gradu? Kako je izboriti se za život u gradu, proboju ili logoru? Dođite i sudjelujte u jedinstvenom programu u čast i zahvalu svim braniteljicama i braniteljima te svim drugim ženama u opsadi grada Vukovara.

Program će se održati u gledalištu Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku, a sudjeluju nacionalna prvakinja drame HNK u Zagrebu Branka Cvitković, prvakinja drame HNK u Osijeku Sandra Lončarić, ravnateljica drame HNK u Osijeku Petra Bernarda Blašković, te moderator Božidar Popivić, dr.med.
U glazbenom dijelu programa sudjelu Ivana Medić, sopran, Bela Nagy, violina, Veronika Branežac, viola, Maja Iljovski, violoncello te Irena Kranjčević, violoncello.

Program će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Vukovara.

S obzirom na to da je zbog pandemije COVID-19 na ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara ograničen broj sudionika koji se mogu pokloniti žrtvama, odlučili smo ovaj program putem live streama prenositi uživo na FB stranici HNK u Osijeku https://www.facebook.com/hnkosijek
kako bismo omogućili što većem broju Hrvata iz domovine i diljem svijeta da se prisjete i odaju počast Gradu – heroju.