×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/02/11/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/02/11/01

{gallery}2014/02/11/01{/gallery} Najnovija akcija Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru započela je 11. veljače na autobusnom stajalištu ispred Dječjeg dispanzera na Trgu kralja Tomislava. Prve naljepnice s natpisom „ČUVAJMO NAŠ VUKOVAR" postavili su na postojeću nadstrešnicu zamjenica gradonačelnika Vukovara Drinka Komljenović i načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić u nazočnosti načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Miroslava Puža sa suradnicima.
Preventivno edukativna akcija provodi se zbog učestalog uništavanja urbane opreme na području grada VUkovara, a na meti vandala najviše se nalaze stakleni dijelovi nadstrešnica na autobusnim stajalištima kojih je ukupno šezdeset i četiri, a rijetka su potpuno čitava. Tako uništena ne služe svojoj namjeni, jer nisu u funkciji zaštite putnika koji koriste gradski prijevoz.
Tijekom ove akcije najavljen je i nastavak iste te su prezentirani materijali u obliku kupona s vrijednostima pojedinačne urbane opreme kako bi se građani Vukovara pobliže informirali i upoznali sa stvarnim vrijednostima ulaganja u urbanu opremu.
Grad Vukovar je tijekom 2013. godine uložio više od 750.000,00 kuna u raznu opremu radi ljepšeg izgleda grada i stvaranja boljih životnih uvjeta. Nažalost, prošle godine trebalo je izdvojiti i oko 75.000,00 kuna u održavanje i sanaciju nadstrešnica na autobusnim stajalištima, a više od 500.000,00 kuna iznosila je evidentirana šteta na urbanoj opremi i opremi za dječja igrališta prouzročena najviše vandalizmom neodgovornih pojedinaca.
Ako usporedimo podatke s 2012. godinom ostvareno je poboljšanje po navedenom problemu, jer je u tom izvještajnom razdoblju za saniranje štete na javnoj imovini grada Vukovara i svih njegovih stanovnika utrošeno više od 600.000,00 kuna.
Posebno je značajno da u sadašnjoj situaciji kada imamo privremeni proračun za 2014. godinu nije moguće izvršiti sanaciju oštećene opreme što znači da će se njihova sanacija i popravak morati odgoditi.
Kako u gradu Vukovaru djeluje Vijeće za prevenciju, čija je aktivnost pokazala određene pozitivne rezultate, odlučeno je intenzivirati kampanju ukazivanja na navedeni problem.
Vijeće za prevenciju u Gradu Vukovaru djeluje pri gradskoj upravi kao koordinacijsko tijelo, okuplja predstavnike/ce različitih institucija, organizacija civilnog društva i građana/ki koji suradnički rade na ciljevima razvoja prevencije kriminaliteta i poboljšanja kvalitete života na području Grada Vukovara, te na većoj sigurnosti građana i građanki, materijalnih dobara i zajednice u cjelini.
Vijeće kroz svoj rad jača suradnju javnog i civilnog sektora u prevenciji nasilja, ovisnosti i drugih problema/izazova zajednice koji se tiču mira i sigurnosti.