Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno spomen obilježja, Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara obilježio je 28. godišnjicu  pogibije Petra Kačića, jednog od poginulih zapovjednika obrane Sajmišta.

„Pukovnik Petar Kačić bio je veliki čovjek i veliki domoljub. Na žalost u Vukovaru imamo jako puno mjesta gdje bi mogli obilježavati nečiju pogibiju, mogli bi obilježavati svaki ugao našega grada. Moramo im stoga svima zahvaliti i sjećati se  njihove žrtve jer da nije bilo njih mi vjerojatno danas ne bi živjeli u slobodnoj državi. Platili smo visoku cijenu, ali nismo napravili sve ono što smo željeli. Na nama živima je da pokušamo neke stvari ispraviti i da napravimo društvo onakvim kakvim su ga ti ljudi koji su dali svoje živote zamišljali“ rekao je predsjednik Savjeta Tomislav Josić.

Pukovnik Petar Kačić rođen je 16. listopada 1947. godine, a poginuo na Sajmištu 2. listopada 1991. godine. Bio je jedan od najvećih junaka obrane Vukovara od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.  Nažalost pogibijom pukovnika Petra Kačića tragedija za obitelj Kačić ne završava. Sin pukovnika Kačića, Igor ubijen je 20. studenog na Ovčari s još 200 civila, ranjenika i osoblja vukovarske bolnice. Imao je 16 godina i bio je najmlađa žrtva Ovčare.

Spomen obilježje Petru i Igoru Kačiću postavljeno na izlazu iz Vukovara prema Bogdanovcima uskoro će se premjestiti u Mazda park na Sajmištu.