{gallery}2015/12/22/05{/gallery} U sklopu XVIII. VUKOVARSKIH ADVENTSKIH SVEČANOSTI 2015. koje se ove godine održavaju pod nazivom MILOSRDNO LICE VUKOVARA uz paljenje četiri adventske svijeće koje ove godine obilježavaju simbole nade, mira, sreće i ljubavi, a upalili su ih Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, Zdravko Dvojković, voditelj Zbirke Bauer, Vjeko Janković, glumac i Vukovarski golubići održavaju se ŽIVE JASLICE čiji su program u cijelosti osmislili Vukovarci.

„Ovo je sedma godina kako se u Vukovaru održavaju ŽIVE JASLICE u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti ali druga godina kako ih u svim segmentima uprizoruju Vukovarci. ŽIVE JASLICE su se održavale u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar u perivoju dvorca Eltz, a od ove godine smještene su u središtu grada, na platou ispred robne kuće Velepromet", rekla je Ruža Marić, ravnateljica Muzeja grada Vukovara.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava dodao je kako je ovo još jedan u nizu sadržaja koji je Grad Vukovar u suradnji sa Gradskim muzejom Vukovar i Hrvatskim domom priredio građanima u sklopu vukovarskih adventskih svečanosti, te istaknuo kako ŽIVE JASLICE smatra veličanstvenom manifestacijom koju su i građani grada Vukovara prepoznali kao takvu i vrlo je rado posjećuju.

Organizator: Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar i Hrvatski dom
Žive jaslice uprizoruje: FRAMA župe sv. Josipa Radnika, Borovo Naselje
Tekst: Lidija Miletić
Kostimografija: Vilma Vidović
Naselje izradili: Tehnička služba Gradskog muzeja Vukovar i o.š. Dragutina Tadijanovića i suradnici
Saša Rajković, Ante Džalto, Zdravko Jakovac, Mario Rajtarević, Igor Jovanović
Scenu uredila: Marina Vidović
Izvođače uvježbala: Lidija Helaj
Tonsko snimanje: Hrvatski radio Vukovar
Za tonskim pultom: Željko Mišković
Glasove posudili: Milan Paun, Domagoj Matić, Jasenka Vrdoljak, Dražen Bočkaj, Robert Rac, Željka kraljić, Milan Kos, Janoš Kery, Željko Debeljuh, Jurica Grbavac, Mirjana Đermedi, Marija Molnar, Valerija Lozančić
Predmete posudili: Gradski muzej Vukovar, Alen Došen, Vlatka Jovanović