{gallery}2016/03/31/04{/gallery} Održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara. Sjednica je započela aktualnim satom gradonačelnika na kojem je 8 vijećnika postavilo pitanja na koja je odgovarao zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček te pročelnici upravnih odjela Grada Vukovara.

Vijećnica Mirjana Semenić-Rutko (BM365) je upitala koliko je Savjet za branitelje potrošio novca na putovanjima i što je na njima dogovoreno? Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček je odgovorio kako članovi Savjeta rade bez naknade, a na putovanja su išli samo onda kada su gradonačelnik ili izvršna vlast bili spriječeni. Vijećnica je zatražila pisano izviješće o utrošenim sredstvima.

Vijećnik Zoran Konjević (SDP) imao je pitanje koje se odnosilo na drugu točku dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća. Zanimalo ga je zašto je Izvješće o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture samo 7 posto. Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović je odgovorio kako su napravili dopunu te nije rijeć o izvršenju od 7 nego 15 posto, što su naknadno poslali vijećnicima. Konjević se složio s novim postotkom.

Vijećnica Biljana Gaća (SDP) upitala je ima li Gradska uprava neki pripremljeni projekt kojega će prezentirati premijeru Oreškoviću koji je u Vukovaru. Pavliček je objasnio kako će premijera Oreškovića upoznati s prijedlogom nadopune Zakona o Vukovaru. Izrazio je nadu kako će se isti uskoro naći na Vladi, a potom i na sjednici Sabora.

Vijećnik Nenad Bučko (HNS) upitao je kakva je situacija u Gospodarskoj zoni, što je učinjeno te kakvi su planovi. Dogradonačelnik Pavliček je odgovorio kako će vijećnik dobiti pisani odgovor.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Goran Bošnjak upitao je ima li pomaka u postupku pred Visokim trgovačkim sudom, a u vezi s prvostupanjskom presudom koja ide u korist Grada Vukovara. Naime, Grad Vukovar je gradskoj organizacija HDZ-a dodijelio prostor za stranačke prostorije besplatno i na neograničeno vrijeme, nakon čega je Grad dobio prvostupanjsku presudu koja ide u njegovu korist, a HDZ-e je uložio tužbu pa je slučaj završio na Visokom trgovačkom sudu. Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom Ivana Arambašić je odgovorila kako postupak još nije završen te da nemaju konačnu odluku, prostor bi trebao ići u javni natječaj i tko zadovolji kriterije koristit će prostor uz nadoplatu.

Predsjednik Kluba vijećnika SDSS-a Dejan Drakulić pitao je što se čini po pitanju javnih površina u gradskoj četvrti Borovo naselje, koje su u vlasništvu tvrtke Borovo. Pročelnica Arambašić odgovorila je kako je riječ o kompleksnom problemu kojega pokušavaju riješiti.

Vijećnicu Mirjanu Oreščanin (SDSS) je zanimalo ima li Grad u planu rekonstrukciju biciklističke staze u Borovu naselju u Ulici Ante Starčevića. Pročelnik Martinović je odgovorio kako imaju u planu, no za sada nemaju dovoljno financijskih sredstava. Najavio je kako bi se u tu realizaciju moglo ići slijedeće godine.

Vijećnika Srđana Kolara (SDSS) zanimalo je kada će se sanirati Ulica Vile Velebita, s obzirom da je tamo završena kanalizacija, no kolnik je u lošem stanju. Dogradonačelnik Pavliček mu je odgovorio kako je ulica stavljena u plan, a u njezinu sanaciju će se ići kada se namaknu financijska sredstva od prodaje stanova.

Uslijedilo je pet točaka dnevnog reda: donošenje Programa financiranja javnih potreba u gradu Vukovaru za 2016. u područjima socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i udruga ostalih područja od interesa za Grad Vukovar, donošenje Odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, donošenje Odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture, donošenje Rješenja:
a. o razrješenju i imenovanju člana Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju
b. o razrješenju i imenovanju člana Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Vukovara i donošenje Odluke o pristupanju Grada Vukovara Europskoj povelji o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini. Svih pet točaka dnevnog reda su usvojene.