U okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023., Grad Vukovar i Gradski muzej Vukovar organiziraju izložbu panoa fotografija i tekstova iz nedavno objavljene monografije „Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.“

Izdavači gore navedene monografije su također Grad Vukovar i Gradski muzej Vukovar, a izložbu koja je postavljena na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru obišao je gradonačelnik Ivan Penava, u pratnji savjetnice za kulturu gradonačelnika Grada Vukovara Ružice Marić, ravnateljice Gradskog muzeja Vukovar Ane Filipović te ravnateljice JU u kulturi "Hrvatski dom Vukovar" Ivanke Miličić.

Podsjetimo, monografija „Sjećanje na žrtvu Vukovara 1991.“ tekstom i fotografijom svjedoči kako je Kolona sjećanja potekla od Vukovaraca. Govori o snazi i zajedništvu hrvatskog naroda iz čije je spontanosti, osjećaja zahvalnosti i pijeteta prema žrtvama Vukovara proizišao najveći komemorativni skup u Hrvatskoj.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu Ružica Marić istaknula je kako je na 22 panoa prikazana cijela povijest Kolone sjećanja kao i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara te manifestacije koje se tradicionalno događaju u dane obilježavanja.

Izložba se može pogledati do 24. studenog 2023. godine.