U Borovu Naselju je obilježena 27. godišnjica stradanja te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu.


Na današnji dan prije 27 godina pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi topničkim napadom pokušali su srušiti zgradu Borovo Commerca koja je tada bila sklonište i ratna bolnica. Zgrada se zapalila dok je u njoj bilo 800 ranjenika i civila te oko 200 teško ranjenih osoba. Pri tome je poginula 51 osoba dok ih je 115 odvedeno u srpske koncentracijske logore. U obrani Borova Naselja poginulo je i ubijeno oko 500 osoba, a ukupno ga je branilo 1.189 branitelja.
Obilježavanje je započelo komemorativnim programom u kojem se prigodnim riječima okupljenima obratila Manda Patko, predsjednica Udruge Vukovarske majke rekavši kako je Borovo Commerce za mnoge branitelje i civile 1991. značio život, a onda je, na današnji dan, mnogima on bio prijeki sud koji ih je osudio na smrt, a sudili su im krvnici, provoditelji velikosrpske ideje koja još uvijek živi u ponekim usijanim glavama.

Na ruševinama Borovo Commerca izaslanstva Vukovarskih majki, Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika , Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstva hrvatskih branitelja i Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Hrvatske kopnene vojske, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Borova d.d. i Općine Lukavac položila su vijence i upalili svijeće.

Prigodni program izveli su učenici osnovnih škola Blage Zadre i Siniše Glavaševića. Molitvu za poginule i nestale predvodio je župnik župe sv. Josipa Radnika iz Borova naselje fra Slavko Milić.


„19. studeni nastavak je najtužnije priče kada je nakon slavnih dana, pobjede i hrabrosti, velikosrpski agresor svjestan da mu je slomljena kralježnica i da je san o velikoj Srbiji gotov, započeo iživljavanja na iznemoglim braniteljima grada Vukovara i izmorenim civilima. Borovo commerce je bilo civilno sklonište, a u podrumu je bio smješten i odjel vukovarske Ratne bolnice s brojnim ranjenicima. Nemilosrdnost agresora očitovala se i u tome što su bez obzira na tu činjenicu tenkovske cijevi uperili u zgradu, gađali su granatama i zapaljivim bombama dok se zgrada nije urušila. Boli nas muka hrvatskih branitelja i civila, a još više sudbina svih za kojima još uvijek tragamo," rekao je ovom prilikom gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

U crkvi Gospe Fatimske svetu misu zadušnicu predvodio je mons. Tadija Pranjić, župnik župe sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca.