Obilježena je 31. obljetnica stradanja civila i branitelja Bogdanovaca, a polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, počast poginulim braniteljima i civilima u obrani Bogdanovaca odalo je i izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom.

„10. studeni još jedan je tužni dan ovoga mjeseca na koji se prisjećamo stradanja Bogdanovaca u velikosrpskoj agresiji 1991. godine, a čiji pad je značio i gorku sudbinu za Vukovar. U Bogdanovcima je svoje živote izgubilo 133 branitelja i civila, od toga 89 mještana Bogdanovaca. Ljudima koji su tjednima u nadljudskim naporima nastojali držati obranu danas smo odali svoju dužnu počast i zahvalili na podnesenoj žrtvi. I 31 godinu poslije, kao i svaku prethodnu godinu, s ovog mjesta, ali i svih vukovarskih stratišta postavljamo pitanje zašto nitko nije odgovarao za razorene Bogdanovce i Vukovar i jesu li to prije svega stradale žrtve zaslužile.“, poručio je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Penava te istaknuo kako se raduje budućnosti i koracima koji će još više zbližiti Bogdanovce i Vukovar jer to nasljeđe postoji iz prošlosti, posebice Domovinskog rata.

U Bogdanovcima je svoje živote izgubilo 133 branitelja i civila, od toga 89 mještana Bogdanovaca.

Vukovar je za vrijeme okupacije jedinu vezu s ostatkom Hrvatske ostvarivao preko Bogdanovaca i to preko takozvanog kukuruznog puta.

10. studenog 1991. otpor branitelja Bogdanovaca je slomljen, čime je neizbježan bio i pad grada Vukovara.