U organizaciji Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. - Županijskog ogranka Vukovar i Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar održan je XVI. znanstveno-stručni simpozij Ratna bolnica Vukovar 1991. - dr. Juraj Njavro. Kao I do sada predavači na simpoziju bili su vukovarski liječnici, medicinske sestre i gosti iz drugih znanstvenih ustanova, a prezentirana je i monografija Hrvatski sanitet ličke bojišnice.
“Svake se godine ovdje nalazimo i evociramo sjećanja na 1991. Zadovoljna sam jer vidim među nama mlade kolege specijalizante. Jedan od naših ciljeva je ovim simpozijem prenijeti naša znanja i načine pristupa problemima i kriznim situacijama mladim kolegama liječnicima i medicinskim sestrama, ali i što je najvažnije, ostaviti iza sebe mlade koji će slijediti naš put ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i ratna ravnateljica vukovarske bolnice dr.Vesna Bosanac zahvaljujući svima na dolasku.
Znanstveno-stručni simpozij ove je godine održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Minstarstva hrvatskih branitelja, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovar.