×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/11/20/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/11/20/04

{gallery}2014/11/20/04{/gallery} Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar organizirala je i ove godine prigodni program na mjestu masovne grobnice na Ovčari pod nazivom „OVČARA-BOL KOJA SE NIKAD NE ZABORAVLJA".

Program je počeo ispred Spomen-obilježja gdje su odali počast masakriranim ranjenicima iz vukovarske bolnice 1991. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, izaslanstva Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vukovar, Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i braniteljskih udruga Grada Vukovara, Udruge žena HDZ-a Katarina Zrinska, te brojni ostali sudionici. U izaslanstvu grada Vukovara nalazili su se gradonačelnik Ivan Penava , predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Tijekom programa učenici Gimnazije Vukovar izgovorili su imena svih 200 žrtava i izveli prigodni recital, a molitvu za ubijene branitelje i civile na Ovčari predvodio je fra Ivica Jagodić, župnik Sv. Filipa i Jakova. Sveta misa za žrtve masovne grobnice na Ovčari služena je u crkvi Kraljice mučenika u Vukovaru, a predvodio je vl. Stjepan Vukovac, župnik iz Tovarnika.