Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Vukovar Jasna Kolar potpisali su ugovore za Javne radove koji su financirani iz sredstava mjera politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Putem programa Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama zaposlene su 33 osobe, a još ih je 60 potpisalo ugovor za program Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara. Riječ je o programu koji traje šest mjeseci, odnosno od 02. svibnja do 01. studenog 2017. godine.
„Drago mi je da nastavljamo dugogodišnju suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Vukovara vezano za program Javnih radova. S oba se Javna rada utječe na smanjenje nezaposlenosti i na smanjenja broja osoba primatelja socijalne skrbi. Osim toga, Javnim radom pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama, zapošljavaju se većinom žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada i to na poslovima skrbi o starima i nemoćnima u ugroženim kućanstvima. Na taj način dolazi do prevencije rane institucionalizacije starih osoba te do poboljšanja njihova života," rekla je Jasna Kolar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Vukovar.
„U odnosu na protekle godine, ostvarili smo veliki napredak jer se povećao rok na koji su ljudi primljeni. Nije više riječ o nekoliko mjeseci nego o pola godine pa možemo govoriti o značajnoj pomoći svim ljudima koji se zapošljavaju putem javnih radova," istaknuo je gradonačelnik Penava zahvaljujući se predstojnici Kolar kao i svim ljudima koji su se javili na natječaj Zavoda te ih je zamolio da kroz ove javne radove budu na korist gradu Vukovaru i svim svojim sugrađanima kroz savjesno obavljanje posla.