U park – šumi Adica, sada već omiljenom izletištu Vukovaraca, ali i svih drugih posjetitelja grada Vukovara, tradicionalno je obilježen Međunarodni praznik rada u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice grada Vukovara.

Prvosvibanjskom izletu su se i ove godine odazvali brojni građani, ali i posjetitelji iz drugih gradova, a učenici Srednje strukovne škole Marko Babić Vukovar pomogli su u podjeli 2000 porcija graha.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava svim Vukovarcima i Vukovarkama, posjetiteljima i gostima čestitao je Međunarodni praznik rada te zahvalio učenicima Srednje strukovne škole Marko Babić na pomoći pri organizaciji podjele grada na ovogodišnjem Prvosvibanjskom izletu. „Kao i svake godine povodom 1. svibnja se okupljamo u prekrasnoj Adici gdje uz niz zanimljivih sadržaja svatko može pronaći po nešto za sebe, a neizostavna je i podjela graha, što je preraslo u jednu lijepu tradiciju. Nalazimo se u lijepom ambijentu, vrijeme nas je poslužilo pa su svi preduvjeti za miran i ugodan dan u lijepome društvu upravo tu" zaključio je Penava te naglasio da već sljedeće godine park šuma Adica će biti još jedna ljepša priča, s mnoštvo atraktivnih sadržaja, a u smislu atraktivnosti ima veliki potencijal za postanak regionalnog turističkog središta.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako činjenica da su tu posjetitelji iz drugih, okolnih gradova govori dovoljno o kvaliteti ovoga sadržaja te prekrasnom ambijentu proslave Praznika rada u kojemu će uz zvuke tamburice i ugodnu atmosferu te lijepo vrijeme, nedvojbeno, svi uživati.

U park – šumu Adica stigla je i sedma biciklistička karavana Mostar – Vukovar, koja je kroz četiri dana prošla 400 kilometara, a sve u znak prijateljske veze i obilježavanja 28. godišnjice ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Foto: Miroslav Šlafhauzer