I ove godine grad Vukovar ugostiti će neke od svjetski poznatih street art umjetnika povodom održavanja projekta VukovArt- Luka umjetnosti koji se održava 01. do 15. lipnja 2019. godine.

Četvrta je ovo godina održavanja ovog međunarodnog projekta koji za cilj ima ponudom novih sadržaja stvoriti novu priču koja će inspirirati i privlačiti ljude u Vukovar. Radni naziv ovogodišnjeg projekta je „Give me 5", simbolično, obzirom da će grad krasiti 5 novih murala 5 svjetski poznatih umjetnika.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček istaknuo je zadovoljstvo prepoznatim uspjehom provođenja projekta već 4. godinu za redom gdje okupljano najbolje umjetnike svijeta.
„Izuzetno me raduje što ovim projektom sada već pozicioniramo Vukovar na turističku kartu koja privlači posebnu vrstu turista, a zahvaljujući privoli stanara u gradu će biti 5 novih murala. Grad Vukovar za ovaj projekt na godišnjoj razini izdvaja 450.000 kuna, uz brojna sponzortsva" rekao je Pavliček te napomenuo novitet od ove godine, a to je prvi polumaraton koji će se održati u gradu Vukovaru, a specifičan je po tome da će natjecatelji trčati pored postojećih murala što će doprinjeti prezentiranju svih ljepota našega grada.

Voditelj marketinške kampanje Luke umjetnosti Krešimir Herceg navodi kako su vođeni ciljem da se u Vukovaru napravi jedan od najjačih street art festivala u Hrvatskoj se ova ideja počela razvijati u pozitivnom smjeru. „Projektom dovodimo najbolje svjetske umjetnike s nekoliko ciljeva - da uljepšamo život građanima grada Vukovara, da ovakva vrsta umjetnosti bude generalna vrijednost u turističkoj ponudi jer to sada postaje trend u većim gradovima kao što su Varšava, Berlin, London i mnogi drugi, a posljednji i najvažniji cilj je edukacija samih građana i djece što činimo kroz radionice koje se održavaju kroz ovaj projekt" istaknuo je Herceg.

Organizator prvog vukovarskog polumaratona Tomislav Marinović kazao je kako je polumaraton sastavni dio VukovArta. „Specifičnost ovog polumaratona, osim što se prvi puta održava u gradu Vukovaru, čini i to da smo se trudili napraviti da ruta kojom se trči obuhvaća gotovo sve murale koji postoje u gradu. Polumaraton ima međunarodni karakter, do sada se prijavilo jako puno ljudi iz susjednih zemalja što je jako lijep poticaj nama koji radimo u organizaciji" naveo je Marinović.

Polumaraton se održava 01. lipnja 2019. godine. Start polumaratona dužine 21 kilometar je u 10:00 sati, dok građanska utrka dužine 5 kilometara počinje u 10:10 sati.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti na www.stoperica.hr/utrka/vukovar-half-marathon , a prijave traju do 10. svibnja 2019.

Više o cijelom projektu možete saznati na www.vukovart.com