Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić obišla je tvrtku 2Boots d.o.o. gdje se susrela s direktoricom Martinom Hruškovom. Tvrtka je osnovana u veljači 2018. godine, a od lipnja se nalazi u Poduzetničkome inkubatoru BIC Vukovar. Bavi se proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a trenutno zapošljava 15 djelatnika, no zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresirani za proizvode, u budućnosti će morati zaposliti još djelatnika.
„Svaka je tvrtka izuzetno važna za grad Vukovar jer svaka novootvorena tvrtka znači radna mjesta, a prvenstveni je cilj ove Gradske uprave upravo otvaranje novih radnih mjesta. Sukladno podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih osoba na području Vukovara kontinuirano raste, a Grad Vukovar otvoren je prema svim zainteresiranim investitorima," rekla je zamjenica Mujkić ističući kako i tvrtka 2Boots prima potporu kroz subvencioniranu cijenu zakupa prostora.
Direktorica Hruškova istaknula je kako tvrtka djeluje i surađuje s poznatim klijentima diljem svijeta kao što su primjerice Balenciaga, Gucci i Stella Mccartney, a sva proizvedena roba izvozi se u Italiju.