Dana 19. ožujka 2024. godine održana je radionica projekta Čista energija za Vukovar u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.
Cilj radionice bio je potaknuti razmjenu iskustava, pružiti edukaciju, informirati i prikazati rezultate projekta te jačati kapacitete sudionika.
Na radionici su sudjelovali djelatnici Grada Vukovara, VURA-e, Vukovarske gospodarske zone te partnera na projektu EFLA s Islanda. Radionica je započela pozdravnim riječima zamjenika gradonačelnika g. Filipa Sušca, nakon čega su uslijedila predstavljanja aktivnosti projekta Čista energija za Vukovar.

Predstavnici partnera na projektu, EFLA, g. Kristleifur Guđjonsson i g. Hafsteinn Helgason, podijelili su svoja iskustva o geotermalnim izvorima, doprinoseći informativnoj i suradničkoj atmosferi radionice.

Ukupna vrijednost projekta: 259.470,62 € , od čega bespovratna sredstva iznose: 217.330,02 € (83,76 %)
Nositelj projekta: Grad Vukovar, Hrvatska
Projektni partner: EFLA Consulting Engineers, Island
Razdoblje provedba projekta: 13.04.2022.-12.04.2024.

KONTAKT PODACI:
Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar, Hrvatska, + 385 (0) 32 456 501
www.vukovar.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Miramarska cesta 22, 10 000 Zagreb, Hrvatska
www.mrrfeu.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zajedno za zelenu Europu | www.eeagrants.hr

Projekt “Čista energija za Vukovar” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Vukovara i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Upravitelja Programa „Energija i klimatske promjene“.

footer