Kategorija: Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2019

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice odlučila je ove godine na poseban način obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. U suradnji sa studijem Design D iz Vukovara snimila je spot za novu pjesmu "Molitva za ravnicu" koja je javnosti premijerno prikazana u susret ovogodišnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Kadrovi najznačajnijih vukovarskih lokaliteta i simboli vezani uz ovaj grad predočili su ono o čemu pjevaju članovi klape. 

„Vjerujem da će se spot i pjesma svidjeti upravo onima kojima je posvećena, a to su prvenstveno hrvatski branitelji Vukovara, članovi obitelji poginulih i nestalih, ali i svim hrvatskim domoljubima ma gdje bili“ kazao je je Bralić.

Grad Vukovar zahvalan je i ponosan što Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice sjećanje na Domovinski rat svojim djelovanjem čuva od zaborava. Željom da spot za pjesmu „Molitva za ravnicu“ snime upravo na lokacijama našega grada, članovi Klape su pokazali poštovanje prema žrtvi i imenu Vukovara.

Autor glazbe i stihova pjesme je Mario Božić, za režiju i snimanje spota bio je zadužen Darko Puharić, a za fotografiju Miroslav Šlafhauzer.