Kategorija: Vukovar-mjesto posebnog pijeteta 2019

Grad Vukovar za obilježavanje 18. studenoga - "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2019." utvrdio je program obilježavanja pod sloganom "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta", kojim će se i ove godine na dostojanstven i primjeren način odati počast sudionicima obrane Vukovara - grada simbola samostalne hrvatske države.

Zbog velikog broja sudionika iz cijele Hrvatske, u cilju što bolje organizacije, ovim putem obavještavamo sve koji u Vukovar dolaze organizirano autobusima da slijede naputke prometne policije.

Uvažavajući izneseno provoditi će se posebna regulacija prometovanja, te je rezervirano parkiralište za autobuse u Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ), cesta Vučedol, Stanica za tehnički pregled – Ulica B. J. Jelačića i parkiralište Luke Vukovar, Deponija pijeska – Priljevo i Vojarna 204.br. HV. Sudionicima programa obilježavanja do 09:00 sati omogućiti će se izlaz iz autobusa na lokaciji križanje (kružni tok) Ulica Priljevo – Županijska – I. Gundulića u blizini Opće županijske bolnice Vukovar. Nakon izlaza sudionika iz autobusa, autobusi će se uputiti na navedena rezervirana parkiralište.

Nakon svečanog mimohoda – KOLONE SJEĆANJA i završetka programa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, za sve sudionike omogućit će se od 14:30 sati povratak pješice do središta grada ili do mjesta parkiranih autobusa na cesti Vučedol ili Stanica za tehnički pregled – Ulica B. J. Jelačića. Nakon 16:00 sati omogućit će se dolazak autobusa u središte grada (Autobusni kolodvor) po ostale sudionike.

Molimo sve sudionike Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2019. godine - da se pridržavaju uputa kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i kako bi cjelokupna organizacija protekla u najboljem redu kako i dolikuje događajima.

HVALA NA RAZUMJEVANJU I POTPORI!

                                                                                                Grad Vukovar