Kategorija: Sport

Kraj školske godine u vukovarskom gimnastičkom klubu uvijek je rezerviran za članove rekreativnih grupa. U gimnastičkoj dvorani pred brojnom publikom nastupili su svi članovi rekreativnih grupa, polaznici različitih rekreativnih programa. Svečano polaganje održalo se 14.6. u prvom dijelu svoje umijeće i sposobnosti pokazali su za najmlađi polaznici, članovi predškolske grupe i oni su polagali programe: Gimnastička igraonica i Gimnastička početnica. Drugi dio je bio dan rezerviran za školarce, polaznike programa Gimnastička početnica i Škola gimnastike.

Predškolci su bili najzanimljiviji, jer je sa njima uvijek veselo. Publika je uživala u vježbama na poligonu, koji su najmlađe gimnastičarke i gimnastičari, pod vodstvom trenera, vrlo vješto savladali. Školarci, polaznici programa Gimnastička početnica i Škola gimnastike pokazali su vježbe na tlu i preskoku. Dječaci su još odradili vježbe na konju s hvataljkama, a najstarije djevojčice odradile su i vježbe na ručama. Sve su to pažljivo pratile licencirane sutkinje Hrvatskog gimnastičkog saveza i na kraju dale svoje ocjene.

Ukupno je 48 polaznika uspješno položilo rekreativne programe: program Gimnastičke igraonice položilo 24 člana, program Gimnastičke početnice položilo je 17 članova i program Škole gimnastike položilo je 7 članova GK Vukovar.

Vukovarskim gimnastičkim rekreativcima slijedi ljetni odmor, a nastavak i upis novih članova biti će u rujnu s početkom nove školske godine.