Kategorija: Sport

Mladi članovi Kluba dizača utega "Vukovar" s puno uspjeha su završili natjecateljsku 2021. godinu osvojivši 78 odličja s državnih prvenstava te su postavili 37 novih državnih rekorda za mlađe uzraste, a put Vukovara su stigli i pehari ekipnih Prvaka Hrvatske za uzrast U15 (muški), U17 (muški i ženske), U20 (muški i ženske) i pehari za apsolutne pobjednike Prvenstva RH uzrasta U17, a osvojili su ih NATAŠA DERMIČEK i NIKOLA TODOROVIĆ.

U ekipnim Prvenstvima seniora i Kupu RH osvojena su četvrta mjesta u obje spolne konkurencije, a četvrto mjesto muških je dio sada najviši plasman kluba u konkurenciji 9 najboljih hrvatskih klubova.

Članovi KDU "Vukovar" branili su boje Republike Hrvatske na europskim, svjetskim prvenstvima i Kupu Europske unije.

NIKOLA TODOROVIĆ je nastupao u dresu sa državnim grbom na Prvenstvu svijeta u Uzbekistanu za uzrast U20 i osvojio je 16-to mjesto, na Kupu EU na Malti je bio 5-ti, na EP za uzrast U17 u Poljskoj je 12-ti a na Prvenstvu svijeta za uzrast U17 u Saudijskoj Arabiji je osvojio 9-to mjesto.

NATAŠA DERMIČEK je branila boje Republike Hrvatske na Kupu EU na Malti, gdje je bila 9-ta, na EP za uzrast U17 u Poljskoj, gdje je osvojila 12-to mjesto i na Prvenstvu svijete za uzrast U17, gdje je bila 10-ta.

DAVID TODOROVIĆ je nastupio za Reprezentaciju Hrvatske za uzrast U17 na EP u Poljskoj i bio je 13-ti.

Svoj doprinos u ostvarenju ovih uspjeha su dali: Željka Miljković, Mija Ileš, Emina Kondić, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Bruno Prokop, David Miljković, Sergej Divljaković, Srđan Mrđenov, Mario Milčinović, Leon Artuković, Nikola Todorović, Ognjen Vasić, David Todorović, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran.

Ovi ostvareni impozantni rezultati su dokaz da se u klubu radilo dobro, iako zbog korone u otežanim uvjetima, klub ima mlade reprezentativce Hrvatske koje treba poticati kako bi na svojim međunarodnim natjecanjima pronosili ime našeg grada i Republike Hrvatske diljem Europe i svijeta!

Čestitamo svim natjecateljima na ostvarenim uspjesima !

Uprava kluba