Kategorija: Sport

Nakon ljetne stanke nastavljena su natjecanja dizača utega, a po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Splitu je održano ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za juniore (natjecatelji do 20 godina).

Zbog ovog natjecanja, ljetne pauze za članove KDU "Vukovar" gotovo da nije niti bilo, jer se na more i u goste odlazilo pojedinačno, a gotovo cijelo ljeto su dizači utega bili jedini korisnici Sportske dvorane.

Ljetne "paklene" vrućine više nisu problem dizačima utega jer više svoje trenažne procese ne obavljaju u skladišnom prostoru kao u proteklih pet godina, nego u adekvatnom i klimatiziranom prostoru Sportske dvorane na čemu su veoma zahvalni odgovornima u Gradu Vukovaru, Sportskim objektima i Zajednici športskih udruga.

Pripreme za ovo natjecanje su uspješno provedene, a rezultat toga je punija riznica trofeja kluba za 10 zlatnih odličja, 3 srebra i 9 novo postavljenih državnih rekorda.

Najuspješnija naša natjecateljica bila je NATAŠA DERMIČEK (14 g.) u kategoriji do 45 kg., koja je bila uspješna u svih šest dozvoljenih pokušaja, osvojivši 3 zlatna odličja (trzaj, izbačaj i biatlon) i 9 puta postavljala nove državne rekorde sa 40 i 41 kg. u trzaju za U15 i U17, u izbačaju sa 53 kg. za U15, U17 i U20, te 94 kg. u biatlonu za U15 i U17.

3 zlata pripala su Srđanu Mrđenovu do 55 kg. sa rezultatima od 35+50=85 kg., kao i Nikoli Todoroviću do 61 kg. sa 75+90=165 kg., a nakon neuspješnog nastupa u trzaju, zlato u izbačaju sa 85 kg. osvojila je Ana Crnjac u kategoriji +87 kg.

Srebra u sve tri discipline osvojila je Hermana Dermiček u kategoriji do 71 kg. s rezultatima od 66+75=141 kg.
Hermana je imala peh da je nastupila u istoj kategoriji kao i tri godine starija Splićanka Ivana Rumenović, koja je proglašena apsolutno najuspješnijom natjecateljicom.

Nastavak aktivnosti kluba predviđen je za početak listopada kada Hermanu i Anu očekuju reprezentativni nastupi u San Marinu na XII Mediteranskom kupu, a krajem listopada odlaze u Rumunjsku (Bukurešt), braniti boje Republike Hrvarske na ovogodišnjem Prvenstvu Europe za juniore.