Kategorija: Sport i rekreacija

Mladi članovi Kluba dizača utega "Vukovar" bili su veoma uspješni u 2022. godini osvojivši ukupno 110 odličja na državnim Prvenstvima (turniri nisu zbrajani). Na Prvenstvu RH za uzrast U15 je osvojeno 12 odličja (6 zlata i 6 srebra), za uzrast U17 osvojeno je 28 odličja (15 zlata, 10 srebra i 3 bronce) za uzrast U20 osvojeno je 33 odličja (24 zlata i 3 srebra), za U23 je osvojeno 24 odličja (8 zlata, 12 srebra i 4 bronce), dok je za uzrast seniora osvojeno 13 odličja (6 zlata, 6 srebra i 1 bronca).

Postavljena su 44 nova državna rekorda za mlađe uzraste, a u Vukovar je stiglo i 5 pehara namijenjenih ekipnim prvacima Hrvatske za uzrast U17 (ženske i muški), U20 (ženske i muški) te za U23 (muški) i 3 pehara namijenjena apsolutnom pobjedniku državnih prvenstava U17, U20 i U23 Nikoli Todoroviću.

U ekipnim Prvenstvima seniora i Kupu RH osvojeno je četvrto mjesto u muškoj i peto mjesto u ženskoj konkurenciji uz nastup 9 klubova.

U Reprezentaciji Hrvatske na međunarodnim turnirima, Kupu Europske unije, Europskim i svjetskim prvenstvima boje Republike Hrvatske su branili Nataša Dermiček, Željka Miljković, David Todorović i Nikola Todorović koji je u Meksiku na prvenstvu svijeta za kadete osvojio četvrto mjesto, a na Kupu Europske unije u Španjolskoj je "pomeo" konkurenciju i postao pobjednikom u uzrastu U17.

Svoj doprinos ovim uspjesima su dali: Mija Ileš, Nataša Dermiček, Emina Kondić, Željka Miljković, Maja Kell, Tanja Turukalo, Ema Ileš, Srđan Mrđenov, Saša Dobrijević, Bruno Prokop, Nikola Todorović, David Todorović, Mario Milčinović, Sven Korpar, Ognjen Vasić, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran.

Čestitamo natjecateljima na ostvarenom u prošloj godini i pozivamo djecu i mladež Vukovara da nam se pridruže i budu sudionici nekih budućih uspjeha!

Uprava kluba