Pozivamo vas na kampanju "Manje oružja - manje tragedija" koja će se održati 15. travnja 2021. godine u vremenu od 10 do 12 sati na prostoru pješačke zone u Vukovaru.

Radi se o interaktivnom preventivnom programu Ministarstva unutarnjih poslova koje je u okviru Fonda ISF Europske unije apliciralo projekt „Jačanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova“ u okviru čega se provodi multimodularna široka kampanja, koja se odnosi na senzibilizaciju različitih ciljanih skupina građana na važnost dragovoljne predaje nezakonitog oružja.

Planirani program:

- Istovremeni interaktivni preventivni program na svim TV/radijskim lokalnim i regionalnim postajama, s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija – u provedbi predmetnih aktivnosti planirano je sudjelovanje policijskih službenika iz Ravnateljstva policije, PU zagrebačke, policijskih službenika Grupe protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske, policijskih službenika iz Ureda načelnika PU te policijskih službenika Policijske postaje Vukovar.

- Istovremeni interaktivni preventivni program uz postavljanje Info pultova u Gradu Vukovaru s preventivno edukativnim materijalima (uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera). Info-pult postavit će se u vremenu od 10 do 12 sati gdje će policijski službenici (uz poštivanje svih epidemioloških mjera, koje uključuju između ostalog obvezno nošenje maski za lice), građane upoznavati s ciljevima kampanje te na taj način senzibilizirati javnost i poticati građane na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija.

Ovim pozivom želimo naše građane upoznati sa problemom zaostalog, odnosno nedozvoljenog i ilegalnog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava uz naglasak na mogućnost vraćanja navedenih sredstava bez sancija i anonimno.

Kampanja se provodi u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Vukovara.

Više na https://manje-oruzja-manje-tragedija.hr/