Kategorija: Obrazovanje

Među najboljim odgojno – obrazovnih djelatnicima u Hrvatskoj i troje nastavnika iz Gimnazije Vukovar.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno-obrazovne djelatnike na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.)
Javni poziv za nagrađivanje otvoren je u svibnju 2020. godine, a prijave je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.
Među nagrađenima nastavnicima su Sanja Pavlović Šijanović, profesorica informatike i Davor Šijanović, profesor TZK koji su i prošle školske godine bili među 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika i Nataša Vinković, profesorica geografije a koji će ove godine, među 504 nagrađena djelatnika, biti nagrađeni i novčanim iznosom od 10.000 kuna bruto.
Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Ove godine vrednovale su se i aktivnosti poput izrade nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, dijeljenja primjera dobre prakse i primjene inovativnih metoda poučavanja u nastavi na daljinu.
S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima: „Svima vama koji ste odabrali ovaj poziv – odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i profesorima – želim još jednom zahvaliti što iz generacije u generaciju neiscrpno, hrabro, srčano i predano težite oplemenjivanju mladih umova željnih znanja i iskustva te što naš odgojno-obrazovni sustav činite prepoznatljivim, sigurnim i snažnim.
Sretan vam Dan učitelja!“