Kategorija: Obrazovanje

Ove će godine program za Dan grada Vukovara biti osobito bogat, a posebna nam je čast što će, 6. svibnja 2017., biti održana svečana Sinjska alka. Kako bismo učenike što bolje informirali o toj tradicionalnoj viteškoj igri i zainteresirali ih za taj događaj, organizirali smo Sinjsku alku i za naše učenike. Svaki je razred morao odabrati tročlanu ekipu koja je sudjelovala na on line kvizu o Sinjskoj alki koji je pripremila knjižničarka Darija Benaković. U tom natjecanju pobjednici u konkurenciji učenika od 1. do 4. razreda su bili učenici 4. a razreda – Mia Kedmenec, Zrinka Kovačić i Ana Rako, a u konkurenciji učenika od 5. do 8. razreda ekipa 8. b razreda – Ana Bardić, Filip Guzovski i Kristijan Linić. Bravo ove su se ekipe dobro pripremile i bile brze u odgovaranju, te su zasluženo pobijedile.

Pobjednicima kviza ravnateljica Dubravka Lemac je uručila nagrade: medenjake u obliku alke koje je pripremila nastavnica Edita Lukačević, a majice s natpisom Sinjska alka, dar Grada, uručila je pročelnica Ana Živanović.

Nakon kviza uslijedilo je alkarsko natjecanje u školskom dvorištu. Naši domari Dino Kalinić i Ivica Hasanović izradili su željeznu alku i koplje, nedostajali su jedino konji, pa su naši alkari tričali sami. Iz svakoga je razreda trčalo troje alkara, a svaki je trčao dvije trke, dok su treću trčali samo oni učenici koji su se osvojenim brojem punata izdvojili kao mogući pobjednici.

U konkurenciji učenika 5. do 8. razreda slavodobitnica je učenica 7. a razreda Ivana Cindrić s 9 punata ili 3 pogotka u sridu, a u konkurenciji učenika 1. do 4. razreda slavodobitnica je Lucija Mikličanin, učenica 3. a razreda s ostvarenih 5 punata.

Pobjednice su nagrađene velikim slavodobitničkim medenjakom, figurom alke koju su izradili Mali tehničari koje vodi nastavnik Toni Hutz, a majicu je uručila pročelnica Marina Sekulić.

Ovom nesvakidašnjem školskom događaju priključila se i udruga za rekreaciju žena Top sport, te su povodom Dana zdravlja počastili sudionike prigodnim naljepnicama za majice i zdravom okrjepom, voćem i napitcima.

Potpuno smo sigurni da će se svi naši učenici uvijek rado sjećati ovoga dna u svojoj osnovnoj školi.