Kategorija: Kultura

{gallery}2016/02/01/03{/gallery} U subotu, 30. siječnja u V$S sali u Vukovaru održana je jubilarna 50. večer Rusina grada Vukovara u organizaciji KUD „Osif Kostelnik", društva Rusina koje njeguje svoju tradiciju i običaje kroz pjesmu i ples.

Večer je započela sa kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili članovi KUD „Osif Kostelnik", sa svoja tri plesa i pet pjesama. Iznimno za ovu jubilarnu večer pozvali su i goste, KUD „Joakim Hardi" iz Petrovaca koji su događaj upriličili svojim plesom, a gosti iz Ruskog Krstura svirali su tradicionalne rusinske pjesme. Na zadovoljstvo svih prisutnih domaćini su organizirali ples srca te bogatu tombolu. Na balu je prisustvovalo 250 osoba, kako iz Vukovara, tako i iz drugih mjesta Lijepe naše.

Među okupljenim gostima su bili i Oleksandr Levčenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, Ivan Penava, gradonačelnik grada Vukovara, Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam, Lela Đitko, predsjednica Vijeća Rusinske nacionalne manjine grada Vukovara, Zvonko Kostelnik, član Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Dubravka Rašljanin, predsjednica Saveza Rusina Republike Hrvatske te Zlatko Mezeji, izaslanik gradonačelnika grada Đakova i predsjednik prijateljskog KUD „Zora" iz Piškurevaca.