Kategorija: Kultura

{gallery}2014/09/22/02{/gallery} Protekli vikend, Vukovar su posjetili članovi Folklorne skupine"Tamburica", koji djeluju pri Hrvatskoj kulturnoj zajednici iz Esslingena. Ove godine, povodom vinkovačkih jeseni, gosti iz hrvatske dijaspore, boravili su od 19.-21. rujna 2014.g. u Vukovaru, a domaćini su im bili članovi folklora HKGD"Dunav" Vukovar.
Gosti iz Esslingena su se u subotnje prijepodne predstavili i Vukovarcima, kraćim folklornim programom u pješačkoj zoni grada, izvedbom žetvenog običaja, a u programu su sudjelovali i najmlađi folkloraši iz društva „Dunav" , te tamburaška sekcija, koja je bila zaslužna za dobro raspoloženje prisutne publike. Program je završio šokačkim kolom, u koje su se osim izvođača uhvatili i brojni sugrađani, ljubitelji hrvatske tradicijske kulture
U nedjelju je uslijedilo zajedničko sudjelovanje na Svečanom mimohodu folklornih skupina, na 49.vinkovačkim jesenima, kao i nastup na državnoj smotri folklora na velikoj pozornici u središtu Vinkovaca. Gosti su zadovoljni i puni dojmova, kasno popodne u nedjelju krenuli na put povratka u Esslingen, koji će uskoro uzvratiti gostoprimstvo članovima društva"Dunav" koji će u listopadu ove godine, sudjelovati na Susretima čuvara hrvatske etno baštine u njemačkom gradu Filderstadtu.