Kategorija: Kultura

U povodu Dana grada Vukovara, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''DUNAV'' Vukovar, je i ove godine održalo tradicionalno svoj koncert. U zanimljivom glazbenom i folklornom programu, sudjelovalo je preko 120 članova društva „Dunav", koji su se predstavili zanimljivim programom pjesama i tradicijskih plesova različitih krajeva Repubilke Hrvatske.

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma, publika je s oduševljenjem pratila program koji su izvodili naši sugrađani raznih generacija, od onih najmlađih u dječjoj mlađoj i starijoj folklornoj sekciji, preko Tamburaškog orkestra, do članova Folklornog ansambla društva „Dunav" Vukovar.

Dunavaši su prikazali bogatstvo narodnih nošnji, plesa i pjesme Bizovačkog kraja, Srijema, Moslavine, Međimurja i Prigorja, te mnogobrojnu publiku proveli plesom i pjesmom kroz značajni dio naše domovine. Kao gosti na koncertu, predstavili su se i članovi KUU "Kristal-Sladorana" iz Županje sa plesovima Posavine. Koncertu su prisustvovali brojni prijatelji i štovatelji društva Dunav te predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.