U ponedjeljak 30. ožujka je održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Vukovara na kojem su se iznijele pojedine činjenice o trenutnom stanju po pitanju Koronavirusa u Vukovaru.

U Vukovaru je zatražena jedna osoba. Trenutno se u samoizolaciji nazali 225 hrvatskih državljana te 10 stranih državljana, a 32 vozača nalaze se u karanteni. Zaprimljeno je 5 dojava o kršenju samoizolacije, no niti jedna nije utvrđena.

U našoj županiji izvršeno je 112 testiranja, od kojih se 10 pokazalo pozitivnima na COVID-19, 7 osoba je iz Nuštra. 780 osoba nalazi se u samoizolaciji te 10 u karanteni.

Volonteri Crvenog križa Vukovar nastavljaju djelovati i pomagati svojim starijim sugrađanima u potrebi pri nabavi lijekova, higijenskih i prehrambenih artikala, no s obzirom na velik broj poziva, tjedni obilazak jednog kućanstva ograničen je na 2 puta.

Gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara, Tehnostan i Komunalac obavljaju svoje poslove bez poteškoća, dok Javna vatrogasna postrojba Vukovar radi u grupama i za sada nema intervencija.

Donesena je odluka kako će se sastanci Stožera civilne zaštite Grada Vukovara od sada održavati telefonski ili online.