Kategorija: Sjednice gradskog vijeća

Održana je konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara. Za predsjednika Gradskoga vijeća izabran Tomislav Šota (HDZ) s ukupno 16 glasova za, 2 protiv i 3 suzdržana.
Predsjednik Gradskog vijeća Šota jasno je izrazio svoja očekivanja tražeći pri tome od svih vijećnika da jednako doprinose razvoju Vukovara.
„Očekujem od svih vijećnika, a ne samo koalicije HDZ i HKS koja u Gradskome vijeću ima komotnu većinu, da svi jednako doprinose razvoju grada Vukovara, da donose mudre i kvalitetne odluke, da se ne bave politikanstvom, već da zajedno radimo za dobrobit građana Vukovara," naglasio je Šota.
Za prvog potpredsjednika izabran je Robert Rapan (HKS) s 18 glasova za, 1 protiv i 2 suzdržana. Potpredsjednik Gradskoga vijeća iz redova oporbe nije izabran jer niti jedan od tri predložena kandidata nije dobio dovoljan broj glasova. Također, izabrani su i članovi devet odbora Gradskoga vijeća.
Gradonačelnik Ivan Penava čestitao je novoizabranom predsjedniku, potpredsjedniku i svim gradskim vijećnicima te ih pozvao na suradnju zahvaljujući prošlom sazivu Gradskog vijeća na kvalitetnoj suradnji.
„Zahvaljujem se prošlom sazivu Gradskoga vijeća Grada Vukovara na kvalitetnoj suradnji, konstruktivnom dijalogu i puno dobrih učinjenih stvari za građane Vukovara. Čestitam novoizabranom predsjedniku, potpredsjedniku i svim vijećnicima te ih pozivam na nastavak suradnje, konstruktivan dijalog i otvorenost pri izlaganju prijedloga, kritika i svega onoga što će služiti na dobrobit građana grada Vukovara. U toj nadi i vjeri moja su vrata otvorena za sve moguće kontakte i interakcije jer ono što će donijeti dobro gradu Vukovaru je i naš, vjerujem zajednički, interes," rekao je Penava.
Vijećnici SDSS-a nisu prisustvovali konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća.
Koalicija HDZ-a i HKS-a osvojila je 54.23 posto glasova, odnosno 14 mandata u Gradskome vijeću, SDP ima 3 vijećnika, SDSS i DSS po 2, a Milan Bandić 365, Stranka rada i solidarnosti i Živi zid imaju po jednog vijećnika.