×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/12/28/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/12/28/01

{gallery}2016/12/28/01{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić i hrvatski branitelji Vukovara posjetili su Lašvansku dolinu u Novom Travniku.

Susreti i prijateljstvo branitelja Vukovara te dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Srednjobosanske županije traje već dugi niz godina.
Tom prilikom Gavrić je rekao kako uvijek rado boravi u Lašvanskoj dolini, a posebno ga veseli što su ovaj put u Novom Travniku i vukovarski branitelji, gosti branitelja UNRO HVO Srednjobosanske županije.

„Rado smo se odazvali pozivu, a isto tako raduje me i dolazak dragovoljaca Domovinskoga rata HVO-a u Vukovar, koji svake godine, posebno na godišnjicu pada Vukovara, pojedinačno i organizirano, stižu u naš grad i s dužnim pijetetom klanjaju se brojnim žrtvama Vukovara., a to govori kako je žrtva našega grada duboko ukorijenjena u svijest i srca ovdašnjih ljudi, što iznimno cijenimo i poštujemo“, rekao je Gavrić te dodao kako je veliko poštovanje žrtvi Vukovara odao pukovnik HVO-a, Travničanin, Marinko Jurišić Špiro koji je u Vukovar pješačio te donirao sredstva u svrhu obnove Vodotornja.

Predsjednik županijske UNRO HVO-a, Jozo Stojak Mungos kazao je kako Udruga baštini tradiciju druženja s braniteljima Vukovara.


Gavrić je s braniteljima i njihovm domaćinima položio cvijeće i upalio svijeću uz spomen-obilježje palim braniteljima, pripadnicima HVO-a, na Gradskom trgu u Novom Travniku, a posjetili su i Javnu ustanovu „Duga“ koja skrbi za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama i tom prilikom uručili novčanu donaciju.

Vukovarce je pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća Novog Travnika, Fabo Stanić, a u Gradskoj sportskoj dvorani, odigrana je malonogometna utakmica s domaćinima