Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

U organizaciji TZ grada Vukovara, Grada Vukovara i Dječjeg vrtića Vukovar I ove godine ponovno je organizirana manifestacija Maškare u Vukovaru.

U povorci koja je brojala preko 400 sudionika sudjelovalo je 14 skupina iz vukovarskih osnovnih škola, dječjih vrtića, udruge Vukovarski leptirići i Mažoretkinje grada Vukovara, a maskirana povorka koja se kretala od Dvorca Eltz do središta grada predvođena je Gradskim puhačkim orkestrom.

Maškarama je ključeve Grada predao gradonačelnik Ivan Penava poručivši kako će s obzirom na šarenilo maškara, našim gradom idućih dana zasigurno vladati radost i veselje. "Vesele vukovarske maškare su se, nakon dvije pandemijske godine, iz virtualnog okruženja vratile na naše ulice i to mi je izuzetno drago. Zadovoljstvo je vidjeti ulice Vukovara ispunjene šarenilom, dječjim veseljem i smijehom koji će vladati našim gradom sljedećih nekoliko dana, a siguran sam kako će maškare dobro čuvati naš grad te kako imaju velike planove za njegov razvoj.", rekao je gradonačelnik Penava.

Za najmlađe Vukovarce upriličena je i prigodna dječja predstava, a proglašene su i najbolje maske ovogodišnje manifestacije te je pobjednik Dječji vrtić Vukovar II maskiravši se u znamenitosti grada Vukovara!