Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

Zajednica športskih udruga grada Vukovara donijela je Odluku o proglašenju najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2022. godinu za što je upriličena svečana dodjela, a nagrade su se dodijelile u 6 kategorija – perspektivni sportaš, perspektivna sportašica, najbolji sportaš, najbolja sportašica, najuspješniji sportski kolektiv te najuspješniji trener (nagrada Danijel Rehak).

Nagrađenima su nagrade uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, predsjednik ZŠUGV-a Ivan Polhert, ravnatelj Sportskih objekata Vukovar Ivan Szabo te pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.

Najuspješniji sportaš, sportašica i sportski kolektiv uz priznanje su dobili i opremu u vrijednosti 400 eura dok su perspektivni sportaši i sportašice ostvarili pravo na stipendiju za darovite sportaše u vrijednosti 840 eura godišnje, odnosno 70 eura mjesečno.

Gradonačelnik Ivan Penava ovom prilikom zahvalio je svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju vukovarskog sporta te čestitao nagrađenim sportašicama i sportašima te njihovim trenerima na osvojenim nagradama. „Grad Vukovar i prethodne godine nastavio je s ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu, a u tekućoj godini u svome proračunu osigurao je 8,6 milijuna kuna za razvoj sporta. Jamac je to daljnjeg napretka vukovarskog sporta te sam siguran kako će naši sportaši u godini koja je pred nama nastaviti ostvarivati sjajne uspjehe na ponos našega grada.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava.

Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert dao je istaknuti kako se nakon pauze uzrokovane koronavirusom sport vratio, a to pokazuju učestali i više nego izvrsni rezultati vukovarskih sportaša. „Uvjeti sporta u našem gradu se iz godine u godinu poboljšavaju kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu, a broj nominiranih i dobitnika nagrada to i dokazuju. Ove godine svi članovi Zajednice športskih udruga bili su obvezni sudjelovati na način da nominiraju svoje najbolje, što im na jedan način daje poticaj i motivaciju u njihovom radu. Novost ovogodišnje dodjele su i stipendije te ove godine prvi put dodjeljujemo nagradu za najboljeg trenera koja je ime dobila po profesoru Danijelu Rehaku, koji nas je nažalost prerano napustio.“, dao je pojasniti Polhert.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Tonko Sabljić poručivši mladim Vukovarcima kako je za uspjeh u sportu neizostavna velika upornost, odricanje i srčanost.

U nastavku popis nagrađenih po kategorijama:

1. PERSPEKTIVNI SPORTAŠI:        

Petar Kovač – Šahovski klub „Codeasy“ Vukovar
Nikola Todorović – Klub dizača utega „Vukovar“
Luka Lozančić – Hrvatski rukometni klub „Borovo“

2. PESPERKTIVNE SPORTAŠICE:  

Nataša Dermiček – Klub dizača utega „Vukovar“
Monika Zovko – Gimnastički klub „Vukovar“
Klara Sabo – Karate klub „Vukovar 91“

3. Najuspješniji SPORTAŠ:      

1. Luka Čarapović – Plivački klub „Vukovar“
2. Alen Bilogrević (priznanje za uspješne rezultate)

4. Najuspješnija SPORTAŠICA:       

1. Marta Lukić - Ženski odbojkaški klub „Enna“ Vukovar
2. Jelena Begović (priznanje za uspješne rezultate)

5. Najuspješniji SPORTSKI KOLEKTIV:   

1. HNK Vukovar 1991
2. Gimnastički klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)

6. NAGRADA „DANIJEL REHAK“ (NAJUSPJEŠNIJI TRENER):     

1. Milan Kordić – Klub dizača utega „Vukovar“
2. Željko Troha – Vaterpolo klub „Vukovar“

POSEBNA PRIZNANJA:

  1. Tonko Sabljić – izniman doprinos u razvoju i promicanju sporta grada Vukovara
  2. Damir Barišić - izniman doprinos u razvoju i promicanju sporta grada Vukovara
  3. Hrvatski veslački klub „Vukovar“ – za 110. obljetnicu djelovanja
  4. Ženski odbojkaški klub „Enna“ Vukovar – za 60. obljetnicu djelovanja
  5. Košarkaški klub „Borovo“ - za 50. obljetnicu djelovanja