Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

Hrvatski veslački klub „Vukovar“ postoji od davne 1912 godine te je u svojoj dugoj tradiciji ostvario brojne rezultate kako na domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima.

Ove godine obilježava 110. godišnjicu svog uspješnog rada i djelovanja, a tim povodom je održana svečana sjednica u Hrvatskom domu Vukovar te krštenje novog čamca, koji je kupljen od donatorskih sredstava.

Kum novome čamcu koji nosi ime „110“ je gradonačelnik Ivan Penava koji je ovom prilikom čestitao klubu na uspješnom djelovanju te zahvalio veslačima koji donoseći sjajne rezultate čine Vukovar posebno ponosnim. „Zadovoljstvo mi je bilo kumovati prilikom krštenja novog veslačkog čamca koji nosi ime „110“, a u kojemu će, siguran sam, mlade snage našeg veslačkog kluba ostvarivati značajne rezultate. Posebno zanimljiva činjenica je da je novi čamac nabavljen putem donatorske akcije koju je pokrenuo HVK „Vukovar“, a u kojoj je sudjelovao i Grad Vukovar. Vjerujem kako će nova veslačka oprema doprinijeti još boljim rezultatima članova kluba kojima želim svu sreću u budućem radu!“, rekao je Penava.

Predsjednik HVK-a "Vukovar" Luka Kolar istaknuo je kako povijest kluba duga zahvaljujući generacijama Vukovara koji su ustrajno brinuli o njegovu radu, unatoč izazovima i nedaćama koje su godine sa sobom nosile.