Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

Plivački klub Vukovar i Šahovski klub „Slaven“ Vukovar ostvarili su zapažene uspjehe na netom završenim natjecanjima, a čestitke na ostvarenim rezultatima uputili su im gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac te pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić upriličivši prijem za Luku Čarapovića, Bornu Radića i Petra Kovača.

„Čast je i zadovoljstvo upoznati mlade i vrijedne sportaše koji su i kroz ovaj kratak razgovor pokazali izuzetnu motiviranost za sport kojim se bave. Želimo im još puno dobrih rezultata na svakom planu, a posebno sportskom te da zajedno sa svojim trenerima i roditeljima nastave doprinositi svome zdravlju i razvoju, ali i rezultatima koje sport u gradu Vukovaru ostvaruje.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te mladićima uputio iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima, ali i uputio najbolje želje za uspjehom u novoj godini.

Luka Čarapović član je Plivačkog kluba Vukovar te je na Državnom prvenstvu za dobne skupine od mlađih juniora do seniora koje se održalo u prosincu 2021. godine u Rijeci postao državni prvak u disciplini 50 metara leđno u malom bazenu. S natjecanja se Luka vratio s čak 2 medalje, a drugu je osvojio plivajući 100 metara mješovito gdje je osvojio treće mjesto. Koliko je konkurencija bila velika govori to da je na natjecanju sudjelovalo preko 400 natjecatelja iz cijele Hrvatske!

Borna Radić i Petar Kovač članovi su Šahovskog kluba „Slaven“ Vukovar koji je nedavno reaktiviran te je u kratkom vremenu uspio privući značajan broj djece šahista, ali i postići odlične i zapažene rezultate!

Borna Radić je na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete u kategoriji do 12 godina osvojio 1. mjesto, dok je petnaestogodišnji Petar Kovač na Božićnom brzopoteznom turniru pobijedio starije kolege sa šahovskim titulama i time osvojio svoj prvi seniorski turnir! Petar Kovač je i trostruki državni prvak Hrvatske u kategorijama do 11 i 13 godina te jedan od najmlađih majstorskih kandidata u državi.

Po pitanju sportske infrastrukture, gradonačelnik Penava istaknuo je značajna ulaganja u posljednjih 8 godina. „Zaista velika financijska sredstva preusmjerili u ulaganje u sportska borilišta na području grada Vukovara kako bi oni bili dostupni mladima i građanima, kako za profesionalno, tako i za rekreativno bavljenje sportom. I dalje ulažemo i nastaviti ćemo ulagati u kvalitetu sportske infrastrukture na području grada. Perjanica vukovarskog sporta zasigurno naše plivalište s  jednim od najboljih uvjeta u Hrvatskoj, a možemo se pohvaliti i novim gradskim, atletskim stadionom s tartan stazom, profesionalnim skate parkom koji je izgrađen u suradnji s mladima, a u fazi izgradnje nam je i prvo natkriveno boćalište.“, dao je zaključiti Penava te podsjetio kako je napravljena i prva gimnastička dvorana u gradu Vukovaru, a uskoro završava i projekt modernizacije sportske dvorane u Borovu naselju.

„Milijuni kuna uloženi su u razvoj sporta i sportske infrastrukture na području Vukovara, a nastavljamo tim smjerom kako bi došli do masovnosti koja će iznjedriti vrhunske sportaše.“, rekao je Penava.

Kako ističu mladi sportaši, Luka, Borna i Petar, ponosni su na svoje uspjehe, ostvarena postignuća im znače puno te im daju dodatnu motivaciju za daljnji napredak.