Kategorija: Ured gradonačelnika

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara Filipom Sušcem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom.

Ovom prilikom Sušac je čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja poslavši iz Vukovara poruku ponosa, zahvalnosti i mira. „Prije 27 godina veličanstvena i legitimna vojno-redarstvena akcija donijela nam je slobodu i mir. Na današnji dan iz Vukovara šaljemo poruke ponosa i zahvale Hrvatskoj vojsci te svim braniteljima koji su dali svoje živote za našu domovinu, ali i svima koji su danas s nama. Upravo oni nam danas trebaju biti jedini uzor, a na nama je da nastavimo raditi na boljitku naše države.", rekao je zamjenik Sušac.

Molitvu je predvodio župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa za Domovinu.