Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Osluškujući potrebe svojih sugrađana, Grad Vukovar se izgradnjom novog parkirališta odlučio riješiti problematiku nedostatka parkirališnih mjesta u Dunavskoj ulici.

Svoje zadovoljstvo učinjenim promjenama i realiziranim projektom iskazali su i sami stanari zgrada u Dunavskoj ulici.

Novoizgrađeno parkiralište s 32 nova parkirna mjesta obišao je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te ovom prilikom istaknuo kako Grad Vukovar nastavlja raditi na dobrobit svih sugrađana, vodeći se njihovim prijedlozima i idejama. „Obzirom da je riječ o stambenim zgradama s većim brojem stambenih jedinica u svome sastavu, ali i samome središtu grada kao i neposrednoj blizini popularne šetnice uz Dunav, ukazala se prijeka potreba za dodatnim brojem parkirnih mjesta. Sada uz nove nogostupe, vatrogasni pristup te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, ova lokacija broji dodatna nova 32 parkirna mjesta.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac najavio je skori početak novog projekta, a to je sanacija prostora stare gradske tržnice u samome središtu grada i njegova prenamjena. „Nakon dobivene suglasnosti konzervatora, uskoro krećemo u sanaciju toga prostora koji će postati privremeno parkiralište sa oko 70 parkirnih mjesta u samome središtu grada.“, zaključio je Sušac.

Vrijednost investicije je 1.668.286,38 kuna s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Cestorad d.d.