Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara upriličeno je potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na sanaciji javne rasvjete između Grada Vukovara i Elektroinstalatersko-trgovačkog obrta „Crnjac“ iz Vukovara.

Naime, postojeća javna rasvjeta u ulicama dr. Ante Starčevića te dijelu Kolodvorske ulice i dijelu Ulice Jana Bate u Borovu naselju zbog starosti, korozije i oštećenja nastalih u ratu u lošem je stanju. Stoga, Grad Vukovar pristupit će sanaciji, odnosno zamjeni dotrajalih elemenata javne rasvjete. Sanacijom je obuhvaćena javna rasvjeta u duljini 1,3 kilometra.

Nove svjetiljke biti će opremljene energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima i uređajima za regulaciju svjetlosnog toka.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako Grad Vukovar nastavlja smjerom poboljšanja komunalne infrastrukture. „Modernizacija javne rasvjete osim same kvalitete i povećanja sigurnosti u prometu donosi nam i značajne uštede u potrošnji električne energije za čak 60%“, kazao je Penava te iskazao zadovoljstvo što je izvođač radova upravo vukovarski obrt.

Vrijednost ugovorenih radova je 606.325,00 kuna s PDV-om, a projekt sanacije biti će sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Sanacija obuhvaća zamjenu dotrajale infrastrukture, elektrovodova, samih stupova i zamjenu svjetiljki koja će zamijeniti energetski učinkovitim LED svjetlosnim izvorima.

„Ovo je samo dio radova na rekonstrukciji javne rasvjete u Vukovaru. Protekle godine smo u tom području izveli radove u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. No, nastavljamo ulagati velika sredstva u tu namjenu, budući je potrebna i zamjena podzemne infrastrukture koja utječe na sigurnost i kvalitetu rasvjete“ istaknuo je Dražen Čulig, pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša te dodao kako u 2021. godini u rekonstrukciju javne rasvjete Grad Vukovar planira utrošiti 6 milijuna kuna.