Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

U Vatikanskoj ulici, u gradskom naselju Mitnica do nedavno se nalazilo derutno dječje igralište koje je, u cilju modernizacije kandidirano na natječaj INA-e – industrije nafte d.d.  Na natječaju za donaciju dječjeg igrališta prošla su 2 grada, od kojih je jedan Vukovar te su time dotrajala igrala zamijenjena novima u vrijednosti 221.250 kuna s PDV-om.

Kako bi se uvjerili u kvalitetu, igralište su posjetili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i suradnicigdje su ih dočekali polaznici Dječjeg vrtića Vukovar I. „Uz financiranje tvrtke INA koja dio svoje dobiti vraća u korist lokalne zajednice, uveselili smo mnoga dječja lica iz ovog dijela grada koja se sada bezbrižno mogu igrati na novom i modernom igralištu“, rekao je gradonačelnik Penava.

Vukovar se može pohvaliti s 56 dječjih igrališta, što je zavidan broj s obzirom na površinu grada, koji doseže malo koja lokalna zajednica u našem okruženju.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig pojasnio je kako se ovo igralište sastoji od natkrivenog tornja, duple ljuljačke, stolice za ljuljanje, heksagonalnog sustava, klackalice, vrtuljka te gumene podloge koja je sigurnija od betona. "Postavljanjem novog dječjeg igrališta započelo je fazno uređenje javne površine u Vatikanskoj ulici koja će u budućnosti sukladno plansko projektnoj dokumentaciji predstavljati uređeni trg s dodatnim pratećim sadržajima“, zaključio je Čulig.