Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Grad Vukovar nastavlja provoditi projekte energetske obnove, a završetak radova dočekao je i objekt dječjeg vrtića u Borovu naselju na adresi Kralja Zvonimira 33,  čime su uvelike poboljšani standardi boravka u istome za vukovarske mališane.

Objekt je sa suradnicima posjetio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuvši kako je završetkom energetske obnove u konačnici objekt učinjen sigurnijim, ugodnijim te vizualno ljepšim.
„Ovaj objekt vrlo je funkcionalno građen te ispunjava sve zahtjeve i potrebe djece u pogledu njihova predškolskog odgoja. Grad Vukovar je sredstva koja je osigurao putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, kao i vlastita sredstva, namijenio u energetsku obnovu, saniranje slabih točaka po pitanju izolacije, stolarije, svjetlarnika na krovu u dvorani čime je objekt postao energetski puno učinkovitiji“ rekao je Penava.

Branko Knežević, savjetnik za energetsku učinkovitost, istaknuo je kako se u vidu realizacije ovog projekta Grad Vukovar prijavio na javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u sklopu programa vezanog za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim i školskim objektima. „Učinjene su prve dvije faze ovog velikog projekta koji će dovesti do znatnih ušteda u potrošnji energije. Izvedeni su fasaderski radovi, postavljeni limeni oluci, učinjeni elektronički i strojarski radovi, a uslijediti će i zamjena rasvjete novom led rasvjetom te izmjena toplinske podstanice kao dijelovi treće i četvrte faze projekta“ kazao je Knežević.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana Kulić ovom prilikom se zahvalila Gradu Vukovaru te istaknula kako su troškovi grijanja tijekom zimskih mjeseci u ovome objektu bili ekstremno visoki te kako se sada očekuje puno manja potrošnja.

Vrijednost prve faze energetske obnove je 1.136.904,62 kune s PDV-om, a ugovaratelj  je tvrtka Planum – građenje d.o.o. Vukovar te je tu fazu sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Druga faza iznosa je 352.604,95 kuna s PDV-om,  a ugovaratelj je tvrtka Ukras d.o.o. Osijek. Drugu fazu energetske obnove sufinancirao je Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara.

Objekt dječjeg vrtića sada je zasjao novim sjajem te će takav uljepšavati svakodnevicu najmlađim građanima Vukovara, a okončanjem energetske obnove zasigurno će doći do značajnih ušteda na potrošnji energije u samom objektu.