Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Posljednjeg vikenda u mjesecu rujnu u našem se gradu tradicionalno održava Vukovarski etno sajam. 15. izdanje sajma u organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara ove godine nudi bogat i raznolik sadržaj.

15. Vukovarski etno sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac izrazivši zadovoljstvo brojem izlagača koji predstavljaju svoje proizvode. „Brojni sugrađani dolaze u centar te na etno sajmu provedu ugodno i kvalitetno vrijeme, ali i pronađu ponešto za sebe od bogate ponude“, rekao je Sušac.

Svoje proizvode na ovogodišnjem sajmu nudi 70 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Virovitičko podravske županije.

Sajam je izložbeno – prodajnog karaktera, tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića na kojem izlažu tradicijski i umjetnički obrti, kućne radinosti i OPG-i. U ponudi se mogu naći suveniri, antikviteti, pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande i voća, suhomesnati proizvodi, likeri, sirevi, nakit, svijeće, prirodna kozmetika, ulja, proizvodi od aronije, etno igračke i mnogi drugi.

U sklopu ovogodišnjeg etno sajma održava se i 1. Festival craft piva VuCraft na kojem sudjeluje 6 proizvođača craft piva, a na 5. Oktoberfestu će im se pridružiti i Vukovarsko pivo.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić dodala je kako će se u sklopu sajma održati brojne radionice za djecu i odrasle, upriličit će se i glazbeni program, a na gastro manifestaciji Okusi Hrvatske predstavit će se  brojni obrtnici iz cijele zemlje čije će se delicije moći kušati.

Veselimo se još jednom druženju tijekom nadolazećeg jesenskog vikenda, a sve Vukovarce i posjetitelje pozivamo da posjete sajam i u raznolikoj ponudi pronađu nešto za sebe.