Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Središte Vukovara krasi nova gradska, turistička atrakcija – 3D natpis „Vukovar“ koji je posebno uočljiv gostima koji u naš grad pristižu s mnogobrojnih kruzera!

Prirodne ljepote, barokna obilježja, kulturna baština te bogata povijest veliki su turistički potencijali našega grada koje Grad Vukovar, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Vukovara nastoji koristiti na najbolje moguće načine.

I sami turistički rezultati u prvih 6 mjeseci ove godine govore kako se Vukovar kreće izvrsnim smjerom, jer u usporedbi s rekordnom predpanedmijskom 2019. godinom ostvareno je 5% više noćenja.

Povećanja se bilježe i u usporedbi s 2021. godinom, pa u prvih 6 mjeseci 2022. godine u Vukovaru se bilježi 70% više dolazaka turista i 37% više noćenja.

„Puno truda, napora i financijskih sredstava ulažemo kako bi Vukovar bio što ljepši, čišći i atraktivniji i na tom tragu je i ovaj novi 3D natpis kojeg je Grad Vukovar razvio u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, a prvenstveno s naglaskom na Dunav kojim nam pristiže doista veliki broj turista. Sve ovo činimo s namjerom kako bi turističke pokazatelje i brojke, a koje su i sada vrlo dobre, učinili još boljima. Siguran sam kako će ovo mjesto na obali Dunava postati prepoznatljiva atrakcija na kojoj će se stvarati brojne uspomene iz Vukovara.“, rekao je prilikom obilaska nove turističke atrakcije gradonačelnik Ivan Penava.