Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Školsku shemu kao mjeru namijenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola u svrhu:

- promoviranja zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i    mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi,

- oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli,

- omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za iskaz interesa dobavljača za isporuku prihvatljivih proizvoda - voća i povrća i/ili mlijeka i mliječnih proizvoda školama koje sudjeluju u Školskoj shemi.

Pozivaju se sve pravne ili fizičke osobe koje distribuiraju i/ili isporučuju voće i povrće i/ili mlijeko i mliječnih proizvode školama koje sudjeluju u provedbi Školske sheme.

Javni poziv ostaje otvoren tijekom cijele školske godine 2021/2022 od dana objavljivanja na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: Agencija za plaćanja) www.apprrr.hr.

Više o Javnom pozivu.