Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na proširenju i dogradnji hale obrta Stari grad koja u Vukovaru posluje od 1998. godine.

Obrt Stari grad bavi se trgovinom i izradom ambalaže od plastike, a svoje poslovanje preusmjeravaju u smjeru reciklaže. Tvrtka Stari Grad u Vukovarskoj gospodarskoj zoni posluje već 7 godina, trenutno zapošljava 14 djelatnika, a proširenje pogona u koje će uložiti 2.500.000,00 kuna donijeti će i nova zapošljavanja.

Gradonačelnik Ivan Penava tvrtku Stari grad istaknuo je kao lijep primjer poduzetnika s područja grada Vukovara koji pametno ulaže i uspijeva na tržištu. „Prije par godina javljali smo se s istog mjesta kao i danas, a razlika je jasno uočljiva. Izuzetno je lijepo pratiti tvrtku koja iz godine u godinu raste, širi paletu svojih proizvoda i povećava svoje proizvodne kapacitete. Pravi je  dokaz kako naše poticajne mjere, suradnja i komunikacija s poduzetnicima daje rezultate, a ti rezultati pokazuju da vukovarsko gospodarstvo raste i postaje sve konkurentnije“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Vlasnik obrta Miroslav Francuzević pohvalio je suradnju s Gradom Vukovarom koji svojim poticajnim mjerama pomaže vukovarske poduzetnike. „Potporom Grada Vukovara izuzetno smo zadovoljni, surađujemo dugi niz godina, redovno apliciramo na njihove natječaje koji doprinose našem poslovanju.“, istaknuo je vlasnik obrta Francuzević te dodao kako se tvrtka usmjerava na zaštitu okoliša, a jedna je od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj ovog karaktera.